Fiber, kabel–tv, eller kobbernett?

Vi får fra tid til annen spørsmål fra våre kunder om forskjellen på bredbåndslinjene vi leverer internett og Altibox TV med.

De aller fleste internett–sentralene i Innlandet er koblet til fiber. Om den siste biten hjem til deg går via kabel–tv eller kobbernettet, får du ikke fiberens fordeler. Får du et tilbud om fiber, bør du sjekke at det er 100% fiber du får, helt hjem til deg! Er det bare fiber til nærmeste sentral, får du ikke den beste bredbåndslinja. Husk også at vi leverer Altibox TV, som har Norges mest fornøyde tv–kunder de siste 9 årene, via fiber og kabel–tv.

Her er en oversikt over de forskjellige teknologiene og hva de betyr for deg som kunde.

Familie ser på tv

Fiber – raskest og best

Med ekte fiber har du fibernett helt inn i boligen, og som fiberkunde har du den beste bredbåndsteknologien som finnes. Fiber har nærmest ubegrenset med kapasitet, og hastigheten er like god for alle på nettet – hele tiden. Opplastingshastigheten er like god som nedlastingshastigheten, så om du for eksempel bruker en skytjeneste til å lagre bildene dine, gjør fiber opplastingen rask og smertefri. Alle nye utbygginger Eidsiva Bredbånd gjør, er ekte fiber.

Kabel–tv – nest best

Kabel–tv har levert bredbånd, og selvfølgelig tv, til norske hjem i mange år. Stadig utvikling av teknologien har gjort at det nå kan leveres relativt høye hastigheter, men det gjelder bare for nedlastning. Opplastingshastighetene er vesentlig dårligere enn det en fiberkabel leverer. Fremtidens bredbåndslinjer vil være fiber.

Kobbernettet – snart historie

Bredbånd levert over kobbernettet – de gamle telefonkablene – er i dag utdatert teknologi, og kan ikke lenger vedlikeholdes. Telenor har varslet at de vil legge ned kobbernettet fra 2022. Vi jobber hardt for å bygge fiber til enda flere i Innlandet!

Sjekk hva du får!

Om du vurderer å slå til på et tilbud om internett fra en annen leverandør, bør du forsikre deg om at du får 100% fiber helt inn i boligen.

Har du fått et tilbud fra en annen leverandør? Ring oss!

Telefon 612 00 612, hverdager 08–20, lørdag og søndag 10–14.