Hvorfor velge fiber fremfor 5G?

Med fiber sikrer du deg den beste internettkapasiteten for fremtiden!

Du er alltid sikret raskt og stabilt nett. Du trenger ikke å ta hensyn til avstand til basestasjoner, datapakker og andre begrensninger.

Bilde av en rosa kule
Fire fordeler med å velge Fiber fremfor 5G:

Fire fordeler med å velge Fiber fremfor 5G:

  • Med Fiber er du sikret god og rask hastighet.
  • Du deler ikke kapasitet med andre. Kapasiteten og overføringskvaliteten i et 5G-nett vil være delt mellom et varierende antall brukere.
  • Med fiber har du alltid raskt og stabilt nett. Du trenger ikke å ta hensyn til avstand til basestasjoner, datapakker og andre begrensninger.
  • Med fiber har du like høy opplasting- og nedlastingshastighet.

Hvorfor velge fiber fremfor 5G?

Internett er en selvfølge i dagens digitalisering. Vi bruker internett til det meste, alt fra hjemmekontor, spill og underholdning, til alarmer og overvåkning.

I tiden fremover legges det gamle kobbernettet ned, noe som fører til nye tilbud og muligheter fra både fiber- og mobilaktører. Alle tilbyr høye hastigheter og valgfrihet på hvor mye hastighetskapasitet du ønsker. Det store spørsmålet flere stiller seg er hvorfor velge fiber fremfor 5G?

Dette bør du tenke på før du velger:

Dette bør du tenke på før du velger:

Har du tenkt over hvor mange enheter som er koblet på nett samtidig i din bolig? En vanlig familie i dag har gjerne mellom 15 til 20 enheter som er tilkoblet samtidig. Mange av disse enhetene krever også et raskt og stabilt nettverk. Med fiber rett i veggen blir du ikke påvirket av ytre omstendigheter som avstand fra basestasjoner, eller dårlig vær. Med 5G er du avhengig av å dele nett med alle som kobler seg på samme basestasjon som deg. Er du alene på basestasjonen vil du har tilnærmet lik hastighetsopplevelse som med fiber rett i veggen. Men så fort flere husstander kobler seg opp vil hastigheten og stabiliteten påvirkes deretter. Hvis hver husstand i snitt har 20 enheter koblet på nett og det er 100 husstander i ditt nærområde som er koblet til samme basestasjon. Da betyr det at du må dele linje med 2000 andre enheter.

Selve fiberkabelen legges ned i bakken og kobles rett inn i din husvegg. Dette betyr at du har en motorveg med internettkapasitet rett i veggen som du ikke deler med noen andre. Elektronikken blir oppdatert etter hvert som tiden går og etterspørselen øker, mens kabelen er den samme. Dette betyr at du som velger fiber er sikret stabil og rask internett for fremtiden.

Fiber til alle

Vårt samfunnsoppdrag er å tilgjengeliggjøre fiber til alle. Om det er hjemme, på hytta, til borettslag eller bedrifter, er vårt mål å gi fiber til alle. 

Fiber til hjemmet

Med fiber fra Eidsiva Bredbånd får du en fremtidsrettet fiberlinje helt frem til boligen din.

Fiber til hytta

Med fast bredbånd på hytta får du like raskt bredbånd som du har hjemme.

Fiber til borettslag

Sørg for at du og dine beboere har den beste internett og tv løsningen.