De fleste bruker bredbåndet trådløst hjemme. Her har vi samlet noen tips til hvordan du får en bedre bredbåndsopplevelse! Det er også viktig at du måler hastigheten på riktig måte.

Tips 1: Velg riktig plassering

Plasseringen av ruteren har mye å si for opplevelsen du får av ditt trådløse nettverk.
Monteres ruteren i et hjørne, kan signalet bli svekket på vei til den andre siden av boligen, med redusert dekning og hastighet som resultat.
For å få best mulig dekning, anbefaler vi at du plasserer ruteren sentralt i boligen, eller i nærheten av der du vanligvis bruker det trådløse nettverket.

Plasser ruteren høyt. Den kan enten monteres på veggen eller plasseres oppå et skap eller liknende. Ruteren bør også plasseres synlig, ikke bak gjenstander, inne i skap eller i nærheten av annet elektronisk utstyr.

Bor du i en større bolig vil det ofte være nødvendig med flere tilkoblingspunkter for å få god dekning i alle rom. Vi anbefaler vår WiFi pluss boligpakke som inneholder tre enheter.

Tips 2: Pass på støykilder

Det kan være støykilder som lager problemer for det trådløse signalet og bidrar til å svekke kvaliteten på signalene. Dette gir lavere hastighet og dårligere dekning for alle som er tilkoblet det trådløse nettverket.


 Eksempler på ting som kan skape støy er elektronisk utstyr som mikrobølgeovner, TV-apparater, gulvvarme, baby-call, kjøleskap og lignende. Vi anbefaler at du unngår å plassere den trådløse ruteren i nærheten av slikt utstyr.

Tips 3: Unngå hindringer

Vegger og gulv kan hindre det trådløse signalet, spesielt vegger og gulv av tett masse som betong og mur, skorsteiner og tykt tømmer. Signalet kan bli svekket og den opplevde hastigheten og dekningen redusert. I verste fall kan signalene hindres fullstendig, og du mister tilkoblingen til det trådløse nettverket.


Tips 4: Kjøp en repeater

Opplever du dårlig dekning kan det også være smart å bruke en nettverksutvider eller "repeater" i boligen. Vi leverer WiFi Pluss boligpakke som er den beste løsningen for deg som vil ha bra dekning og høy fart i din bolig. WiFi Pluss boligpakke har mesh-nettverk, denne gir deg 3 aksesspunkter som skaper et enhetlig nettverk i din bolig. Dette gjør at din enhet vil koble seg til det nærmeste aksesspunktet selv om du flytter deg rundt i boligen slik at du alltid er på nett.  
Les mer om WiFi Pluss her.

 

Tips 5: Mål hastighet riktig

Om bredbåndet ditt ikke oppleves raskt nok, kan det være greit å måle hastigheten. Skal du måle hastigheten vi leverer til ditt hjem, må du koble en PC eller MAC rett i ruteren med kabel. Du kan deretter gå til en hastighetsmåler som for eksempel www.speedtest.net. Du kan forvente at hastigheten ligger tett opp til det du har kjøpt fra oss, men eldre PC-er kan i enkelte tilfeller ha problemer med å håndtere de høyere hastighetene, og du vil da kunne få et lavere resultat.

Hvorfor ikke måle hastigheten trådløst?
Det trådløse nettverket ditt påvirkes av elektriske apparater, plassering, vegger, tak og innredning i boligen og enhetene som er koblet til. Eldre enheter som er koblet til nettverket kan også dra ned hastigheten for alle. Derfor er det viktig å måle med kabel.

Viktig ved måling trådløst: Mange prøver å måle hastigheten med en telefon, men mange telefoner har ikke støtte for de høyeste hastighetene. Sjekk derfor hvilken WiFi-hastighet du kan forvente av din telefon før du tester. Tester du med PC eller andre enheter, sjekk hvilken makshastighet du kan forvente å få før du tester - da det er store variasjoner.  


Les våre spørsmål og svar om WiFi her.

 

miljofyrtaarn