De fleste bruker bredbåndet trådløst hjemme. Her har vi samlet noen tips til hvordan du får en bedre bredbåndsopplevelse - med full fart!

Tips 1: Velg riktig plassering

Plasseringen av ruteren har mye å si for opplevelsen du får av ditt trådløse nettverk.
Monteres ruteren i et hjørne, kan signalet bli svekket på vei til den andre siden av boligen, med redusert dekning og hastighet som resultat.
For å få best mulig dekning, anbefaler vi at du plasserer ruteren sentralt i boligen, eller i nærheten av der du vanligvis bruker det trådløse nettverket.

Plasser ruteren høyt. Den kan enten monteres på veggen eller plasseres oppå et skap eller liknende. Ruteren bør også plasseres synlig, ikke bak gjenstander, inne i skap eller i nærheten av annet elektronisk utstyr.

Bor du i en større bolig vil det ofte være nødvendig med flere tilkoblingspunkter for å få god dekning i alle rom.

Tips 2: Pass på støykilder

Det kan være støykilder som lager problemer for det trådløse signalet og bidrar til å svekke kvaliteten på signalene. Dette gir lavere hastighet og dårligere dekning for alle som er tilkoblet det trådløse nettverket.


 Eksempler på ting som kan skape støy er elektronisk utstyr som mikrobølgeovner, TV-apparater, gulvvarme, baby-call, kjøleskap og lignende. Vi anbefaler at du unngår å plassere den trådløse ruteren i nærheten av slikt utstyr.

Tips 3: Unngå hindringer

Vegger og gulv kan hindre det trådløse signalet, spesielt vegger og gulv av tett masse som betong og mur, skorsteiner og tykt tømmer. Signalet kan bli svekket og den opplevde hastigheten og dekningen redusert. I verste fall kan signalene hindres fullstendig, og du mister tilkoblingen til det trådløse nettverket.


Tips 4: Kjøp en repeater

Opplever du dårlig dekning kan det også være smart å bruke en nettverksutvider eller "repeater" i boligen. Vi leverer WiFi Pluss boligpakke som er den beste løsningen for deg som vil ha bra dekning og høy fart i din bolig. WiFi Pluss boligpakke har mesh-nettverk, denne gir deg 3 aksesspunkter som skaper et enhetlig nettverk i din bolig. Dette gjør at din enhet vil koble seg til det nærmeste aksesspunktet selv om du flytter deg rundt i boligen slik at du alltid er på nett.  
Les mer om WiFi Pluss her.

 

Tips 5: Mål hastighet riktig

Om bredbåndet ditt ikke oppleves raskt nok, kan det være greit å måle hastigheten. Skal du måle hastigheten vi leverer til ditt hjem, må du koble en PC eller MAC rett i ruteren med kabel. Du kan deretter gå til en hastighetsmåler som for eksempel www.speedtest.net. Du kan forvente at hastigheten ligger tett opp til det du har kjøpt fra oss, men eldre PC-er kan i enkelte tilfeller ha problemer med å håndtere de høyere hastighetene, og du vil da kunne få et lavere resultat.

Hvorfor ikke måle hastigheten trådløst?
Det trådløse nettverket ditt påvirkes av elektriske apparater, plassering, vegger, tak og innredning i boligen og enhetene som er koblet til. Eldre enheter som er koblet til nettverket kan også dra ned hastigheten for alle. Derfor er det viktig å måle med kabel. Mange prøver å måle hastigheten med en telefon, men mange telefoner har ikke støtte for de høyeste hastighetene. Sjekk derfor hvilken WiFi-hastighet du kan forvente av din telefon før du eventuelt tester.

 

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva er en trådløs ruter?

Ruteren sender ut et trådløst signal (WiFi) som kobler deg til Internett uten å bruke en kabel mellom modemet og f.eks. datamaskinen. Hos Eidsiva Bredbånd bruker vi i hovedsak rutere av merkene Inteno (hvit boks) eller Zyxel (sort eller hvit boks).

Hvorfor får jeg ikke logget meg på mitt trådløse nettverk?

Kontroller at dem trådløse ruteren er påslått og at trådløst nettverk (WiFi) er aktivert. Pass også på at du forsøker å koble deg riktig nettverk og at du skriver inn passordet korrekt (skill mellom små/store bokstaver).
Hvis du bruker PC kan det noen ganger være nettverkskortets trådløsfunksjon som enten er deaktivert eller defekt. Kontroller at utstyret du prøver å koble til er i orden.

Hvordan endrer jeg mitt nettverksnavn (SSID) og passord (WIFI-key)?

Du kan endre ditt nettverksnavn og passord her.

Hva er passordet jeg bruker for å koble meg på det trådløse nettet mitt?

Med mindre du har endret dette selv fra Min side e.l., finner du din nettverksnøkkel på undersiden av den trådløse ruteren,  markert med enten WPA, WIFI key eller Wireless key. Ønsker du å endre nettverksnavn og/eller passord kan du gjøre dette her.

Hvorfor har jeg lav hastighet via nettverkskabel?

Det er ulike årsaker til at du kan oppleve lav hastighet via nettverkskabel. Måler du lavere hastighet enn abonnementet ditt tilsier, kan dette skyldes skade på nettverkskabelen du bruker eller et nettverkskort i datamaskinen som ikke er kompatibelt med hastigheten. Dersom flere er tilkoblet og benytter nettverket samtidig, kan hastigheten til hver enkelt bli lavere.

Hvorfor opplever jeg lav hastighet ved trådløst nett (WiFi)?

Når du er tilkoblet et trådløst nettverk kan du oppleve noe varierende hastighet. Det kan skyldes lang avstand mellom ruteren og enheten du har tilkoblet, plasseringen av den trådløse ruteren, hindringer (vegger/gulv o.l.) og støy som forstyrrer signalet m.m. 

Jeg får koblet til noen enheter, men ikke alle?

Dette kan skyldes at enheten er utenfor dekning, at WiFi/trådløst er deaktivert på enheten din, eller at enheten ikke klarer å koble seg til fordi krypteringen på nettverket er for avansert. Det siste gjelder spesielt eldre enheter (mer enn 4 år). Kryptering og andre innstillinger for det trådløse nettverket kan du forandre fra Min side    

Jeg har Smart-TV og rask hastighet på bredbåndet, men bildet hakker allikevel?

Dette kan fort oppstå hvis man har koblet TV-en til det trådløse nettverket. Det anbefales å bruke en nettverkskabel mellom ruteren og TV da slike tjenester er avhengig av et særdeles stabilt og sterkt signal for å få den beste opplevelsen. Har ikke TV-en mulighet til å kobles til med kabel, kan du forsøke å flytte ruteren inn i samme rom som der TV-en din er plassert.

Jeg vil flytte den trådløse ruteren min for å få bedre dekning/signal, men vet ikke hvordan?

Ofte behøver man en lengre nettverkskabel for å få til dette. Slike får man kjøpt i de fleste elektronikkbutikker til en rimelig pris. Du trenger en cat-5 eller cat-6 kabel (hastigheter over 100 mbit/s) med RJ-45 kontakt.
Det kables på samme måte som i dag.

Jeg opplever å miste forbindelsen, for så å få den igjen etter kort tid?

Dette kan skyldes flere forhold. En kjent synder er når Bluetooth/Blåtann er aktivert på telefoner/nettbrett/PC, da denne sender på samme radiofrekvens som den trådløse routeren (2.4 Ghz). Forsøk å deaktiver Bluetooth/Blåtann på dine enheter og se om det hjelper.

Jeg får opp 2 nesten like nettverksnavn, hvor det ene har 5G til slutt i navnet. Hva er forskjellen?

Forskjellen er hvilken frekvens det trådløse nettet sender på - 2.4 Ghz eller 5 Ghz. 5 Ghz er en nyere standard for trådløs teknologi som også har større kapasitet/hastighet enn den eldre standarden 2.4 Ghz.
Bruk helst 5 Ghz så langt dette går, da denne frekvensen er mindre utsatt for radiostøy.
Den hvite Inteno-ruteren du har fått fra oss (etter våren 2015) sender på både 2.4 Ghz og 5 Ghz, men skiller ikke på nettverksnavnet. Der bestemmer enheten du har tilkoblet selv hvilken frekvens som har best dekning og kobler seg automatisk til denne.
NB! 5 Ghz har mindre dekning, og ikke alt eldre utstyr (mer enn 4år) er kompatibelt med denne teknologien.

Kan jeg skru opp sendeeffekten på den trådløse ruteren for å få bedre dekning?

Nei, de trådløse ruterene vi bruker sender på maksimal tillatt styrke (100 mW). Dette bestemmes av lovverket, og er ikke noe vi/du har mulighet til å øke. I noen tilfeller hvor støy fra andre trådløse nettverk er problemet, kan det faktisk være en fordel å skru ned styrken for å ikke overlappe/bli forstyrret fra andre nettverk i nærområdet.

Kan jeg bruke min egen trådløse ruter?

Ja, hvis du har fiber- eller kabel-TV/Coax-bredbånd. Da kabler du fra modem/fiberkonverter til WAN-inngangen på ruteren. Har du Get TV må signalet til dekoderen komme fra en ruter vi har levert, da dette krever spesiell konfigurering for å virke.
ADSL/VDSL bredbånd må bruke ruter med modem (multimodem) levert fra oss.

Hvordan kan jeg måle signalstyrken hos meg?

Dette kan gjøres på flere måter. Ofte er det beste å bruke en app til f.eks telefon/nettbrett. Man kan også se på strekene man har på Internett-ikonet på enheten du har koblet til, gjerne 4-5 streker formet som en fane eller trapp. Jo flere streker, jo bedre signal mottar enheten.
Mer avanserte brukere kan man måle dette i dBm. Har du et signal som er bedre enn -75 dBm er signalet godt, er det bedre enn -60 dBm er signalet utmerket.

Når bør jeg bytte til en ny ruter?

Hvis ruteren er eldre enn 4 år bør den byttes, da det har kommet ny teknologi som kan levere høyere trådløs hastighet de siste årene. Så lenge ruteren virker som den skal, og du ikke opplever redusert hastighet/funksjon, kan den godt brukes lenger.

Hvordan vet jeg om det er radiostøy, og ikke hastigheten på den fysiske linjen til boligen som er dårlig?

Det kan være vanskelig å sette fingeren på hva som forårsaker forstyrrelser. Hvis du får målt hastigheten på bredbåndet med en kablet enhet, f.eks. en datamaskin tilkoblet LAN1-utgangen på ruteren, og det er et stort avvik fra hva du måler trådløst, kan det tyde på radiostøy.
Prøv å skru av alt du vet sender ut radiosignaler og annet elektronisk utstyr (babycall, TV, Bluetooth-utstyr o.l.). Ødelagte mikrobølgeovner kan også lekke radiostøy. Ta en ny måling trådløst og se om du får et bedre resultat. Husk at naboens trådløse nettverk også kan skape støy.

Jeg får ikke logget på etter å ha byttet passord på nettverket mitt?

Da kan det være at du må be enheten din om å «glemme» nettverket. Dette gjøres ofte inne fra Innstillinger og/eller Nettverksinstillinger på enheten du har problemer med.
Det kan også være feil i passordet, feil kryptering, eller at passordet ikke innfrir kriteriene som kreves.

 

miljofyrtaarn