Klagemuligheter

Slik henvender du deg til oss

Dersom du trenger hjelp med dine produkter og tjenester, må du kontakte kundeservice. Vi ønsker å hjelpe deg så raskt som mulig.

Klage?

Om problemet ikke lar seg løse kan du sende en klage på produktet eller tjenesten. Klagen sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og merkes “Klage” i emnefeltet. Vi svarer så raskt vi kan.

Dette er saksgangen når vi mottar en klage fra deg:

  • Vi går igjennom alle hendelser og fakta i saken.

  • Vi sjekker at vi har forholdt oss til alle forskrifter og regler slik vi skal.

  • Vi svarer deg innen 5 dager.

Ikke fornøyd?

Du kan klage på Eidsiva bredbånds vedtak direkte til Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon. Brukerklagenemnda er en nøytral og uavhengig nemnd som hurtig behandler tvister mellom brukere og tilbydere av elektroniske kommunikasjonstjenester. Se gjerne Brukerklagenemndas nettsider for mer informasjon om hvordan du klager.

Om du ønsker, kan du sende din klage til Eidsivakonsernets klagenemnd. Nemnda behandler klager fra alle Eidsivakonsernets kunder, og kan nås på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Nemnda har som mandat å behandle klagesaker fra alle kunder av Eidsiva Energi sine datterselskaper. Nemnda skal også kvalitetssikre rutiner for saksbehandlingen internt i Eidsiva-selskapene.


Vi gir oss ikke før du er fornøyd!

 

 

Eidsiva bredbånd AS
Kontaktinformasjon
Om oss

 

miljofyrtaarn