Samarbeidsavtale med Norges E-sportforbund

Gjennom denne avtalen skal Eidsiva Bredbånd bidra til å fjerne fordommer om e-sport og gaming.

Samarbeidsavtale med Norges E-sportforbund

E-sport er i kraftig vekst og har stor betydning for barn og unge på vei inn i voksenlivet. Eidsiva Bredbånd ser behovet for å være med på å bidra inn i jobben som gjøres med å utvikle rammer og organisering for aktiviteten, og har inngått en samarbeidsavtale med Norges E-sportforbund.

NB: Denne artikkelen ble skrevet i første kvartal 2021 og inneholder utdatert informasjon. Eidsiva Bredbånd har nå terminert avtalen med Norges E-sportforbund som følge av forbundets beslutning om å legge VM-kvalifiseringen i CS og Dota 2 til Oslofjord Convention Center.

Eidsiva Bredbånd har nulltoleranse for ekskludering og trakassering, og opplever det som problematisk at Norges E-sportforbund har planlagt et arrangement på en arena som kan kobles til Brunstad Christian Church. Siden artikkelen ble skrevet har Norges E-sportforbund fått et nytt styre, og tidligere generalsekretær Jack Holand er nå ute av styret. Dette til orientering.

- Det hele startet med en intensjonsavtale sammen med flere lokale bedrifter ved E-sportforbundets etablering på Lillehammer i sommer. Målsetningen var at vi sammen skulle bidra til at etableringen ble vellykket og godt integrert i regionen, forteller salgs- og markedsdirektør i Eidsiva Bredbånd, Margareta Willman.

For mange barn og unge er gaming den eneste sosiale arenaen for sosialt liv utenfor skolen. Her kan spillerne treffe venner, og dette er spesielt viktig i en tid der mange kjenner seg alene. Eidsiva Bredbånd ønsker å øke forståelsen for gaming og e-sport, og få frem de positive aspektene.

- Vi ser mange muligheter gjennom samarbeidet med Norges E-sportforbund. For eksempel innen rekruttering, der vi som teknologibedrift ser at fremtidens arbeidssøkere gjerne kan komme fra gamer-miljø, spesielt i vår IT-avdeling. Vi ser også muligheter for kompetanseutvikling i nettverket rundt E-sportforbundet, forteller Margareta.

Generalsekretær i Norges E-sportforbund, Jack Holand, har jobbet hardt for å få anerkjent e-sport som en «skikkelig» idrettsgren.
- Hensikten med etableringen av Norges E-sportforbund er å samle e-sport-Norge. Vi har en hel generasjon med ungdom som er dataspillere, som mangler en organisert form for idrett. E-sportforbundet er på plass for å ta vare på disse utøverne, forteller Jack.

Generalsekretæren er godt fornøyd med at Eidsiva Bredbånd har blitt med på laget, og bidratt til etableringen av forbundet.
- Eidsiva Bredbånd har hjulpet oss i en oppstartsfase, som en samarbeidspartner som tar samfunnsansvar. Jeg synes samarbeidet hittil har vært kjempebra. Eidsiva Bredbånd er fremme i skoene, interesserte og lyttende, sier Jack.

Eidsiva Bredbånds sponsoravtaler og prosjektstøtte går til å støtte sosialt engasjement, miljø og samfunnsansvar. Aktørene skal gi Eidsiva Bredbånd positiv oppmerksomhet og bidra til å bygge selskapets merkevare og profil, men også være viktige bidragsytere til sine lokalsamfunn.

- E-sport er i vekst og vi synes det har vært viktig å bidra til Norsk E-sportforbunds etablering på Lillehammer. Gjennom dette samarbeidet kan vi utvikle vårt samfunnsoppdrag, og være med å sette søkelys på e-sport og gaming som en positiv og lærerik aktivitet, avslutter Margareta.

Flere nyheter