Engasjer deg som en gamingforelder

Tidligere generalsekretær i Norges E-sportforbund, Jack Holand, har jobbet hardt for å få anerkjent e-sport som en «skikkelig» idrettsgren.

Men han sitter også på en historie mange av både foreldre og barn kan relatere til. Jack Holand har ikke alltid hatt e-sport som interessefelt. Faktisk, var det tider han mente det kunne være direkte ødeleggende for et barns oppvekst å drive med e-sport og gaming. 

Headerblock image

En av Norges beste Counter-Strike spillere

Jack Holand er far til Even "H0land" Holand, som er en av Norges beste Counter-Strike spillere. En e-sport utøver som begynte med dataspilling som 10-åring, og hadde en drøm om å bli verdens beste. Men veien dit skulle vise seg å være utfordrende. Det krever mye trening, fokus på et sunt kosthold, og ikke minst, det krever full støtte fra foresatte. Se egen episode om kosthold og trening lengre ned i artikkelen.

Det skulle vise seg at det var først når Even ble tatt opp i Kingpins Akademiet at Jack begynte å forstå hvor stort og viktig dette var for sønnen. Han begynte å se strukturen, viljen og det enorme pågangsmotet Even satt inne med. Nå er det ikke alle som kommer til å bli proff, eller bli tatt opp i et akademi, men Jack påpeker at det er uansett viktig å sette seg inn i hva barna våres brenner for.

Se intervjuet med Jack og Even her.

Kosthold og trening

Jack og Even snakker om hvor viktig det er med riktig kosthold for å kunne opprettholde fokus og konsentrasjon mens man spiller.

Skal man kunne opprettholde et godt fokus og bevare konsentrasjonen, er det viktig med regelmessig og sunt kosthold. I denne episoden snakker Jack & Even om hvor viktig det er er med både mat- og væskeinntak før, under og etter en e-sportkamp.
Even tar oss også igjennom hvor mye trening det ligger bak for å bli en toppidrettsutøver innen e-sport, og hvor viktig det også er med å drive med fysisk aktivitet.

Evens hverdag

Å være en e-sport utøver er det samme som å være en toppidrettsutøver ifølge Even.

Hverdagen hans er som andre toppidrettsutøveres hverdag. Du må sørge for god nok søvn, næringsrik mat, fysisk aktivitet og ikke minst trening. Mye trening. Se videoen under for å få et innblikk i hvordan en dag ser ut for Even. 

 

E-sport

E-sport

E-sport er i kraftig vekst og har stor betydning for barn og unge på vei inn i voksenlivet. Eidsiva Bredbånd ser behovet for å være med på å bidra inn i jobben som gjøres med å utvikle rammer og organisering for aktiviteten.

Les mer om E-sport her

Aktuelt