Nyttig informasjon for levering av fiber

Takk for at du valgte fiber fra Eidsiva Bredbånd og velkommen til oss. På denne siden har vi samlet litt nyttig informasjon til deg som venter på fiberen. 

Når kan fiberen tas i bruk?
Ventetiden på fiber varierer. Det avhenger av våre samarbeidspartnere og deres arbeidsprosesser – hvor de for tiden befinner seg i geografien og hva som kreves av fysisk arbeid for å få fiberen fram til din adresse. Du får montør på besøk for installasjon av fiberutstyr, og når montøren er ferdig med installasjon både ute og inne i boligen, kan du ta i bruk det nye fiberbredbåndet. 

 

Hvor og hvordan kommer fiberen inn til boligen?
Vanligvis kreves det noe egeninnsats. Det betyr at du selv skal grave grøfta fra fibertraseen og inn til boligen. Skal du grave selv, får du utdelt materiell som skal ned i grøfta og traseen du skal grave blir merket opp. 

Hvis vår entreprenør finner det mest hensiktsmessig at fiberen føres frem til boligen på annen måte, blir du kontaktet. Les mer om å grave selv her.

Trenger du hjelp til internkabling?
Dersom du ønsker hjelp med ytterligere fremføring av nettverkskabel fra hjemmesentralen til data- og TV-punkter, kan du avtale det direkte med vår montør eller et annet montørselskap. Du blir fakturert direkte fra montøren for arbeid som ikke inngår i vår kontrakt.

Bedre trådløs opplevelse
Vi leverer signalhastigheten du abonnerer på til hjemmesentralen din, og er opptatt av at du skal ha den best tenkelige bredbåndsopplevelsen i hjemmet ditt. Vi anbefaler deg å lese våre wifi–tips her. 

Utstyr for fiberen inne i boligen
Montøren kontakter deg via SMS for å avtale tidspunkt for installasjon av utstyret. Montøren har med seg nødvendig utstyr for internettilkobling, og TV–dekoder(e), hvis du har bestilt TV.

Oppsigelse av eksisterende tjenester
For å unngå å bli uten internett eller TV anbefaler vi at du forhører deg med nåværende leverandør og får informasjon om dine betingelser for oppsigelse. Når montøren er hos deg avtaler dere om du trenger utsettelse av oppstart fra oss. Trenger du lengre utsettelse enn montør kan gi (30 dager) tar du kontakt med oss på 612 00 612 før fiberen aktiveres og dine tjenester hos oss starter.

Mer informasjon om fiber

Har du spørsmål om fiber, eller vil vite mer om hvordan du graver selv, så har vi samlet denne informasjon i valgene under.

Slik graver du selv

Her er nyttig informasjon for deg som skal grave selv

Fiberutbygging

Vårt mål er at alle, uansett hvor de bor, skal ha tilgang til fibernett med de beste bredbåndstjenestene.