Slik graver du selv

Her er nyttig informasjon for deg som skal grave selv.

Eidsiva Bredbånd står for å føre fiberen fram til din eiendomsgrense ved å grave grøft eller fremføring via luft. Har du bestilt fiber med egeninnsats innebærer det at du selv skal grave grøft for fiberen fra eiendomsgrensen og inn til husveggen.Slik graver du for fiberen

1Du får utdelt materiell og får merket opp hvor du skal grave.

2Sett gjerne i gang så fort som mulig, men SMS-oppfordring kommer fra oss når det er klart for deg å grave grøfta.

3Rull ut fiberrør, peilesnor og kabelnett ved siden av der du skal grave. Ha minimum 1 meter fiberrør og peilesnor til overs i begge ender av grøfta. Montøren kommer tilbake og kapper til korrekte lengder når han skal installere mot husvegg og hoved-grøft.

4Vi anbefaler at du graver 30 cm dybde slik at fiberen ligger så trygt som mulig. Skulle det skje noe med fiberen og den blir ødelagt er det grunneiers ansvar.

5Rydd grøftebunnen for steiner og legg peilesnora ned i grøfta utenfor fiberrøret. Vi gjør oppmerksom på at fiberrøret ikke må krummes mer enn en vanlig CD-plate slik at vi får blåst fiberen igjennom røret.

6Fyll igjen 10 cm av grøfta med steinfri masse (sand eller hagesingel) for å skåne fiberrøret. Har du fått utdelt kabelnett (ikke helt nødvendig) legger du det på steinfri masse før du fyller igjen grøfta med masse du gravde opp. Fiberrøret må være godt synlig for montøren, så la det stå igjen ca. 30 cm åpen grøft mot husveggen. Du fyller igjen det siste når fiberen er aktivert hos deg.

7Plugg fiberrøret i begge ender, enten med plugger du har fått utdelt eller en kraftig tape. Dette for at det ikke skal komme vann/kondens inn i røret.

8Når du har gravd sender du kodeord GRAVD til 03370 fra mobilnummeret du har oppgitt som kunde hos oss.

9Hvis frost i bakken stopper deg, lar vi bestillingen stå og du graver til våren.

Slik graver du selv

Her kan du se en instruksjonsvideo om hvordan man graver ned rør til fiberen.

Fiberutbygging

Vårt mål er at alle, uansett hvor de bor, skal ha tilgang til fibernett med de beste bredbåndstjenestene.

Status fiberutbygging

Lurer du på hvor langt i prosessen vår leveranse av fiber har kommet?

Levering av fiber

Her finner du nyttig informasjon til deg som venter på fiberen.