Lillehammer Hotel

Resepsjonen i Lillehammer hotell vibrerer av internasjonal stemning, med turister og andre reisende på vei inn og ut. Trebygningen Lillehammer Hotell sto ferdig i 1911. Over hundre år senere har stadige påbygg og  turisme og Turisthotellvegen 6 som også huser en partyterrasse og privat park, alt med gangavstand til Maihaugen og Lillehammer Olympiapark. Kristoffer Power er IT-leder og driftsansvarlig for at absolutt alt skal fungere og alle gjester skal være fornøyde, også når han endelig får nattero.

Hvordan er stemningen på Lillehammer Hotell i dag?
–  Jo takk, veldig bra. Vi har fått vesentlig mer omsetning de siste årene, godt hjulpet av kronekurs og uro på turistdestinasjoner i andre deler av verden. Snømangel andre plasser har også ført flere hitover. Og ikke minst: hotellet er nettopp blitt skikkelig pusset opp. Også med et dataløsninger og nett som ikke kan slå feil.

Hva skjedde?
– I mange år lente vi oss på ADSL. Det virket etter hvert veldig dårlig, med mye nedetid og treghet. Nå går IT-systemet av seg selv.

Nett som funker er like selvsagt som rent sengetøy og sunn hotellfrokost?
–  Ja, vi har ikke gjester som klager på nettfunksjon. Det henger også sammen med at vi spurte oss selv: Hva plager kundene våre mest. Dermed kuttet vi som en av få hoteller innloggingsportalen, som viste seg å være til stor irritasjon og frustrasjon. Det vi erfarte var at spesielt konferansegjester opplevde at innloggingsinformasjonen spratt opp i tide og utide, og forstyrret jobben deres. Et proft hotellsted skal ikke ha slike hindringer.

Hva gjorde dere for likevel å samle informasjon om gjestene?
– Vi la mer vekt på at gjestene er så fornøyde når de sjekker ut at de er villige til å legge igjen kontaktinfo når de blir spurt. Og det har fungert over all forventing og opplysningene er mer motiverte og relevante enn før.

Når sist ringte du Eidsiva Bredbånd?
– Det hender jeg ringer stadig vekk for å be dem øke kapasiteten, som under Ungdoms-OL. Gjestene våre i IOC hadde krav om egne linjer. Fiberlinjer løper på både nord- og sørsiden av hotellet så nå har vi ekstra kapasitet om noen i framtiden skulle komme til å skade en fiberlinje med uvøren graving. Da napper jeg bare ut kabelen fra nordsiden og plugger den inn på sørsiden.

Hvilken andre oppgaver har du enn å være IT-ansvarlig?
– It-systemet går nå av seg selv. Det betyr at jeg er teknisk ansvarlig på huset helt ned til å drifte bassenget. Det krever mye oppmerksomhet.

Hvis noe er galt med bassenget ringer du Eidsiva Bredbånd?
– He-he, neida, og heldigvis er det sjelden eller aldri jeg behøver å ringe Eidsiva i all hast, selv om jeg vet at de stiller opp. Nå er fokus å et påbygg for å få et spa-senter. Vi er heldige her på hotellet som får lov å ordne ting på vår måte.

Hotellet har et klart og tydelig navn?
– Ja, ikke sant. Det er også Lillehammers største. Det er strategisk plassert mellom Oslo og Trondheim og er naturlig møtested også for andre.

Du selv har et etternavn – Power – som passer godt med nett som bare funker?
– Jo, men det var ikke så bra i militæret. Der forvekslet de det med Rambo.

Les flere referanser

Gausdal Landhandleri

Hos byggvarekjeden Gausdal landhandleri er aktivitetsnivået høyt. Travel rimer med trivsel.  Litt stress kan bety moro. For kundene er de over 15 filialene et sted for nytte og inspirasjon, nytte men også en sosial møteplass. For ansatte er jobben en sikker kilde til utvikling og utfordringer.

Arve Hagen

Tenk deg situasjonen: du ringer rørlegger som lover å komme til et bestemt tidspunkt neste dag. Du avlyser alle andre avtaler for å være tilgjengelig. Du venter og venter. Ingen rørlegger dukker opp. Du føler deg lurt, forlatt, frustrert – på samme måte som når internett plutselig og uventet uteblir.

Lillehammer Hotel

På adressen Turisthotellvegen 6 prates kinesisk, tysk, fransk, svensk, engelsk ­– og ikke minst bergensk, trøndersk og fåbering. Kristoffer Power er IT-leder og driftsansvarlig for at absolutt alt skal fungere og alle gjester skal være fornøyde, også når han endelig får nattero.

Siris Delikatesse

Elverum? Det er champagnelunsj med 25 eksklusive plasser. Det er fast afterwork hver fredag med noe godt i glasset. Det er også innendørs mattorg med fristende ferskvarer fra fjell og gård.

P4

P4 Radio hele Norge AS har et meget høyt krav til oppetid på dataforbindelsene; både mellom Oslo kontoret og hovedkontoret på Lillehammer, samt til internett.

Ungdoms-OL

Ungdoms-OL sitt slagord "Go beyond, create tomorrow" passet oss perfekt og motiverte oss til å gjøre en ekstraordinær innsats frem mot og under lekene.