SD-WAN hos landhandleriet

- Vi er dønn avhengige av stabil, god kommunikasjon til og fra vår sentrale dataløsning, sier IT-ansvarlig i Gausdal Landhandleri, Knut Bergaust.

Gausdal Landhandleri har 360 årsverk. I 2017 omsatte bedriften for 1,4 milliarder kroner. Gausdal Landhandleri har 17 varehus fra Dombås i nord til Løken i sør - det nyeste ble åpnet 31. august på Dokka. 35 egne biler sørger for leveranser til kunder på og utenfor Østlandet. Fibernettet og SD-WAN-løsningen er det Eidsiva Bredbånd som leverer.

- I høysesongen nærmer vi oss døgnkontinuerlige driftstider. Stabilitet og ytelse betyr alt, og vi er glade for å kunne benytte en lokal leverandør – Eidsiva Bredbånd er et naturlig valg for oss, sier Bergaust.

Landhandleriet har mye digital samhandling med kunder og leverandører og mange korte frister. En kunde kan bestille og få varene levert dagen etter, eller hente i varehus samme dag.

- Da må alt spille på lag. Alle varehusene kommuniserer med skytjenester, og vi sporer alle varer fra de går fra leverandør og til de er levert hos kunden, sier Bergaust.

SD-WAN gir Bergaust og Gausdal Landhandleri den oversikten og driftssikkerheten som skal til for å håndtere kompleks samhandling i en hektisk hverdag.

Bilde av Knut BergaustKnut Bergaust er IT-ansvarlig hos Gausdal Landhandleri

Hvorfor SD-WAN?

SD-WAN fra Eidsiva Bredbånds er en driftssikker og trygg løsning som er lett skalere – det er enkelt å inkludere nye varehus. Gausdal Landhandleri har fiberbredbånd med reserveløsning over mobilnettet. Dermed er det alltid en linje som kan håndtere trafikken – også om noe skulle gå galt.

- Det er en veldig, veldig stabil løsning. Det er ytterst sjelden det har vært feil på noe, sier Bergaust

Gausdal Landhandler oppgraderte fra DSL gjennom kobbernettet til fiberbredbånd uten at kostnadene økte stort. I dag kommuniserer alt fra pc-er til håndterminaler i alle bilene med sentrale servere – noe som er helt vesentlig for den type effektiv drift Landhandleriet bedriver.

- Det vi skiller oss ut med er at vi har egen logistikk og egen sporing. Dette er vi stolte av! Vi sporer varene som skal ut til kunde fra leverandør og helt ut på byggeplass. Alt skannes og vi har dermed kontroll på logistikken. Slik sikrer at kunden får riktig vare til rett tid – og dette skiller vi oss ut på fra konkurrentene våre. Kommunikasjonen mellom alle disse enhetene er kritisk – detter linja ut, mister vi raskt oversikten, sier Bergaust.

- Det er aldri noe problem å få hjelp – vi vet hvem vi skal ringe hvis det er noe. Jeg sover godt om natta med den løsningen her, sier Bergaust.

Bilde av en personEt kjent fjes under et godt motto

Fakta om SD-WAN fra Eidsiva Bredbånd:

SD-WAN løser mange av de typiske utfordringene med nettverkslinjer. Redundante linjer sørger for at man alltid er på nett ved brudd på hovedlinja, og gir ekstra kapasitet i det daglige. Slik sikrer vi at kritiske applikasjoner alltid virker. Den viktigste trafikken prioriteres alltid først.

SD-WAN gir full oversikt over trafikken i sanntid, og analyser av bruken. Løsningen er automatisert og sentralisert, og gir deg som kunde oversikt, og en mindre kompleks nettverksløsning.

Eidsiva Bredbånd bruker tekniske løsninger fra Fortinet til våre SD-WAN-løsninger.