Julelunsj og bedriftsamling

Julelunsj og bedriftsamling

Årets lunsjseminar gikk av stabelen på Hamar 4. desember. Det var godt oppmøte og temaer som engasjerte.

Personer i bedriftsamling

Dennis Warnaar fra Get fortalte om den nye tv-løsningen for bedrifter, Get tv-sentral:

- Det er en fordel med en sentralisert løsning som dekker flere typer infrastruktur og kan åpne for flere typer tjenester. Vi så blant annet et behov for å kunne vise lokalt innhold, som konserter eller program, og dette er på plass i våre tv-sentraler.

Løsningen støtter flere typer infrastruktur og gir dermed mulighet til for eksempel å kunne bytte ut gammelt coax-nett rom for rom i sammenheng med annen oppussing - en fordel både praktisk og økonomisk.

Profilbilde av en person

SD-WAN

Bjørn Tore Paulen er løsningsarkitekt hos Eidsiva Bredbånd, og fortalte om vår SD-WAN-løsning

- Når vi som operatør ser hele nettet, har vi en bedre mulighet til å sende trafikken riktig vei enn den enkelte ruter har, sa Paulen, og demonstrerte hvordan SD-WAN gir unike muligheter for driften av nettverket.

SD-WAN gir mulighet til å sentralisere løsninger som brannmur og trafikkovervåking. En vanlig Internett-aksess kan brukes som sikkert intranett, og løsningen kan leveres på nye steder raskt og enkelt. Trafikken kan styres og prioriteres ut fra forhåndsbestemte paramtre, noe Paulen demonstrerte live med medbrakt 4G-ruter. Reservelinjer kan være i form av en ekstra fiberlinje, xDSL eller 4G, slik at bedriften er sikret nettilgang også ved linjebrudd på hovedaksessen.

Sikkerhet - et spørsmål om kultur?

Håkon Gunleifsen forsker for NTNU på Gjøvik og skriver doktorgrad om nettsikkerhet. Han formidlet tanker rundt nettsikkerhet, og gjorde det klart at de tekniske løsningene bare kan sikre deg et stykke på veien. Det aller viktigste er tillit og bevissthet, mener Gunleifsen, som blant annet har funnet ut at det gjerne er de mest kunnskapsrike medarbeiderne som tar størst risiko.

To personer