Dette er fremtidens beste internettløsning

Kobbernettet legges ned, og mange bedrifter vurderer nå hvilken internettløsning som vil være best for fremtiden. I det siste har det nye 5G-nettet fått mye oppmerksomhet, men er det virkelig et fullgodt alternativ til fiber?

- Nei, er det korte svaret fra Sondre Elvestad i Eidsiva Bredbånd.

Det gjelder spesielt om bedriften din ikke har kontorer i en av de store byene, utdyper han:

- Det vil ta tid før 5G-nettet er fullt utbygget i distriktene, for eksempel deler av Innlandet. Rekkevidden er nemlig ikke like god som 4G-nettet, noe som betyr at det må være korte avstander mellom 5G-senderne og mastepunktene. Det gjør det ekstremt kostbart å bygge ut i mer spredtbygde områder, forklarer Elvestad.

Visste du at ... Eidsiva Bredbånd har bygget ut fiber i femten år og gjort Innlandet til en av de regionene med best fiberdekning i landet? Fyll ut skjema under og få et godt kampanjetilbud

Fiber er raskere og mer stabilt

Er det én ting koronaen har lært norske bedrifter, så er det viktigheten av en stabil og rask internettlinje. Kvaliteten på bilder og video øker, det samme gjør derfor kravet til stabilitet og kapasitet.

- Per i dag er det ingen medier som er raskere og mer stabil enn fiberlinjen, og det kommer til å veie tungt når norske bedrifter skal bytte ut de gamle kobberlinjene med fremtidens teknologi, og nevner tre andre grunner til at fiber er et bedre valg enn 5G:

  1.  Du deler ikke kapasitet med andre. Kapasiteten og overføringskvaliteten i et 5G-nett vil være delt mellom et varierende antall brukere. Med fiber har du dedikert kapasitet og egen linje.
  2. Tilbudet er alltid det samme. Glem avstander til basestasjoner, datapakker og andre begrensninger. Med fiber har du alltid raskt og stabilt nett.
  3. Opp og ned like raskt. Med fiber har du like høy opplasting- og nedlastingshastighet, perfekt for vår nye hverdag med videokonferanser og skylagring.

- Med internett gjennom en moderne fiberlinje er bedriften din klar for morgendagens krav, avslutter Sondre Elvestad.

LES OGSÅ: Hvorfor bytte til fiber nå?

Sjekk om din bedrift kan få fiber

Eidsiva Bredbånd leverer tjenester til bedrifter over hele landet. Alt skreddersys til dine behov, med stor grad av fleksibilitet. Vi garanterer oppetid på 99,5 prosent og kan levere hastigheter opp til 10 Gbps. I tillegg kan du bestille reservelinjer eller redundans som sikrer ytterligere oppetid og kapasitet.

Eidsiva Bredbånd forplikter seg til å beskytte og respektere ditt personvern, og vi vil kun bruke personlige opplysninger for å kunne behandle og respondere på skjemaet du sender inn. Du kan når som helst be oss slette denne informasjonen. Hvis du vil vite mer om vår praksis for personvern og hvordan vi forplikter oss til å beskytte og respektere personvernet ditt, se våre retningslinjer for personvern på nettsiden.

Samtykkeerklæring

 

Aktuelt