Digitalt informasjonsmøte i koronatider

Tiltakene mot koronaviruset skaper mange utfordringer, også for informasjon om fiberutbygging. Heldigvis har vi digitale løsninger. 22. april holdt vi digitalt informasjonsmøte om fiberutbygging i Fluberg. 

Tom Bjørnsletten er salgskoordinator i Eidsiva Bredbånd, og har holdt mange informasjonsmøter i grendehus og skoler rundt omkring i Innlandet. Eidsiva Bredbånds informasjonsmøter er viktige, både for de som ønsker seg fiber, og for å få nok kunder slik at man kan vedta utbygging. For Tom var det en ny opplevelse å møte kundene gjennom et webinar, slik han gjorde 22. april.

Hvordan fungerte det å holde et slikt informasjonsmøte over nett?

«Det var en spesiell og ny opplevelse. Det som var rart var at jeg snakket til PC–skjermen med presentasjon uten at å se hvem som var med. Litt uti presentasjonen begynte jeg å lure litt på om det var noe der i det hele tatt.

Gikk det greit å formidle informasjonen slik at alle fikk det med seg?

«Jeg tror det var greit og tror de fleste fikk det med seg. Vi hadde rundt 40 deltakere. Som vanlig på infomøter kom det en del spørsmål, som vi svarte på i møtechatten og muntlig.»

Tenker du at dette kan være en god måte å holde infomøter på, også når koronakrisa er over?

«Fysiske møter er nok bedre et bedre treffpunkt for de som er litt eldre, men vi vurderer å gjøre webinarer i tillegg til vanlige infomøter når koronakrisen er over. Spesielt i områder med fritidskunder kan dette være en godt alternativ, da de er spredt over det hele landet.»

Portrett av Tom Harald Bjørnsletten

Tom Bjørnsletten - et kjent ansikt for mange fiberkunder på Innlandet.

Dugnad må til!

Ole Farmen i VOKKS Kraft AS, som er utbygger av feltet, er spent på effekten av møtet:

«Den største spenningen var om folk ble med. Oppmøtet ble lavere enn det vi ville regnet med på et fysisk møte, og det overlater litt av ansvaret til de som faktisk var der for å formidle videre til naboene. Det ble kommentert i chatten underveis at «nå skal jeg ringe alle naboene», så det lover godt! Dugnaden i etterkant av informasjonsmøtene er jo alltid viktig.»

Farmen er positiv til digitale informasjonsmøter i fremtiden.

«Dette skal vi gjøre mer av uansett, for nå vet vi at nøkkelen er hvordan vi skal få med folk. Framover kommer vi ha ildsjeler fra velet som jobber for å få med husstandene, så vi kan beslutte utbygging av fiber til hjemmet på Fluberg. Møtet fungerte bra, så det er her innsatsen må gjøres,» avslutter Farmen.

Jan Tore Dreier er leder i Fluberg Vel.

«Jeg representerte Fluberg vel, og syntes dette fungerte godt. Det var enkelt å komme inn. Nå blir det en runde i nabolaget med skjemaer til utfylling.»  

Les mer på vår Fiberland side.