Hva betyr dette og hva kan du gjøre

Hva betyr dette for meg i praksis?

Det betyr at du har tre færre kanaler i ditt automatisk inkluderte tv-innhold, og tre flere kanaler å velge å bruke poeng på. Du står fritt til å velge kanaler inn og ut så ofte du vil.

Kan jeg kjøpe flere poeng?

Ja. Med flere poeng kan du ha flere kanaler og strømmetjenester aktive i ditt abonnement samtidig. Bestill tilleggspoeng på 'Mine sider' her.

Har du tv-pakken TV Start gjennom en borettslags-avtale eller hytteabonnement med valgfrihet, og mistet tilgang til disse kanalene?

Da kan du logge inn på 'Mine sider' og velge inn igjen de kanalene du savner ved å klikke på 'Kanalvelger'.

Blir jeg belastet for å ha negativ saldo?

Nei.

Hvis du har brukt opp hele poeng-potten din på strømmetjenester og kanaler allerede, vil du kanskje se at du står med minuspoeng neste gang du logger inn på 'Mine sider' for gjøre endringer på tv-pakken. Du vil ikke bli belastet for en negativ poengsaldo.

Nå mister jeg tre av de faste kanalene jeg har hatt i min tv-pakke. Vil disse erstattes med annet fast innhold?

Vi ønsker mest mulig valgfrihet for kundene, slik at de kan velge det meste av innholdet i tv-pakken selv. To helt nye kanaler, MyZen TV og Museum TV, har nå blitt lagt til som valgfrie kanaler.

Selv om vi ønsker størst mulig valgfrihet, kan det likevel forekomme at det legges til nytt innhold under faste kanaler når vi inngår nye avtaler med innholdsleverandører. Før jul ble f.eks. TV6 inkludert som en fast kanal.

Vi er jevnlig i dialog med innholdsleverandører for å oppdatere avtaler, og da kan det forekomme endringer i innholdet. I disse diskusjonene er det viktig for Altibox TV å tilby konkurransedyktig pris og størst mulig valgfrihet.