Bli med på digital Vinjerock 2020!

Mye er avlyst i sommer, men Vinjerock arrangerer konsert og sørger for festivalstemning – med fiber fra Eidsiva Bredbånd.

Vinjerock på Eidsbugarden har en egen plass i manges hjerter. Her kan man nyte musikk i fantastiske omgivelser på snaufjellet øverst i Valdres, med alt som hører til. Det er naturligvis en skuffelse både for ivrige festivalgjengere og for arrangørene at koronasituasjonen gjorde at Vinjerock 2020 måtte avlyses. Men de driftige folkene bak festivalen bruker fibernettet for å levere en god festivalopplevelse likevel. 400 heldige kan overvære en av to konserter med Ingebjørg Bratland og 9 grader nord på Tyinholmen, mens resten av oss kan se konserten, være med på yoga-workshop og lære å lage festivalmaten på nett.

Festivalstemningen strømmes

Festivalsjef Sigrid Skjerdal sier at ideen med strømmefestivalen er å gjenskape stemningen fra festivalen så godt som mulig, selv om folk ikke kan samles slik de pleier.

«Vi vil jo gjerne samle folk, men det får vi ikke lov til.  Da gir vi folk en liten smak av den koselige Vinjerock-stemningen i et mindre format. Vi vi oppfordre folk til å komme seg ut å hygge i ekte Vinjerock-ånd. Ut på terrassen, ut på hytta, ut på fjellet – det kan folk bestemme selv. Uansett skal man klare å lage hygge i de omgivelsene man har.»

For å få stemningen slik den skal være, gir festivalen bort oppskrifter på festivalmat og holder kokkekurs midt på dagen så alle kan lære å lage festivalmaten selv. Det blir strømming av yoga og et multisportopplegg.

«Konserten er lagt til 8. august, når det passer for folk på vei hjem fra sommerfjellet. Vi håper folk tar turen innom, og det er konsert både klokken 14 og klokken 19. Så kan de velge selv om de vil gå tur i fjellet på formiddagen eller kvelden,» sier Skjerdal.

Digital festivalcamp på Instagram

To personer som koser seg utendørs

Festivalcampen er ekstra viktig på Vinjerock, som naturlig nok er en populær festival blant friluftsfolk. Årets camp skal kåres på Instagram. Folk kan dele bilder av campene sine, og vinneren kåres under strømmesendingen den 8. august.

Selve konserten blir rimelig å delta på for alle. En avlysning som dette kan få store følger for en festivalarrangør, men Skjerdal ser fram til festival i 2021.

«Vi har refundert billettene for i år, men noen har donert billettprisen for å hjelpe oss å overleve. De får tilgang til hele dagen som takk. Så blir det spennende å se hvor mange som deltar på strømmefestivalen,» sier Skjerdal. Hun håper mange gamle og nye Vinjerockere logger inn, og alle som vil få med seg konserten er hjertelig velkomne.

«Vi vil jo gjerne få respons fra de som kommer igjen år etter år, så vi holder kontakten selv om festivalen måtte avlyses. Vi har tatt med de hyggeligste tingene vi vet om i programmet, og ser fram til en kosedag med god Vinjerock-stemning. Vinjerock-følelsen er veldig mye mer enn konsertene, så vi håper folk klarer å skape litt av den følelsen hjemme og begynner å glede seg til neste år.» sier Skjerdal, som er godt i gang med å jobbe med festivalen i 2021. Mange av artistene som skulle ha kommet i år blir å treffe da i stedet.

Ikke bare negativt

Siden det verken blir festivalcamp eller store folkemengder i år, flyttes festivalen fra Eidsbugarden opp til Tyinholmen. Det synes Skjerdal er positivt:

«Det er fint at festivalområdet får en liten pause. Festivalen skaper en del slitasje, og så det er også symbolsk riktig å holde seg helt borte fra festivalområdet på Eidsbugarden i år. Vi oppfordrer folk til å spise middag på Fondsbu, og det går fint å parkere der og gå den korte veien opp til konserten.»

Fiberen fra Eidsiva Bredbånd brukes vanligvis til festivalarrangementet, men i år gir den muligheten til å lage denne produksjonen tusen meter over havet. Skjerdal håper strømmefestival fra høyfjellet blir populært, selv om alle sikkert vil savne festivalen i all sin prakt.

«Vi vet ikke mye om interessen, men må jo utfordre både oss selv og publikummet vårt,» avslutter Skjerdal.