Torbjørn vant Talentprisen 2021

Eidsiva Bredbånd er stolt samarbeidspartner med Dølajazz – Lillehammer Jazzfestival, og hvert år sponser vi Talentprisen, som deles ut på festivalens åpningskonsert. Dette året gikk prisen til trommeslager Torbjørn Kamfjord Eriksen (21). – Dette føles veldig stort, og er en anerkjennelse som er veldig fin å få, sier den unge musikeren dagen etter åpningskonserten 21. oktober.

Torbjørn begynte å spille trommer da han var 12 år gammel, og har siden den gang spilt, øvd, lyttet og lært. Nå bor han i Kristiansand, der han studerer rytmisk musikk ved Universitetet i Agder.

- Jeg har visst at jeg ville drive med musikk helt fra jeg var bitteliten. Jeg spilte fiolin i fem år før jeg begynte å spille trommer. Det har alltid vært musikk i livet mitt, og jeg er fra en musikalsk familie. Nå tenker jeg at det rett og slett er en gave at jeg får bruke all min tid på akkurat det jeg vil. Noen ganger føles det nesten litt tullete. Jeg sitter bare der og leker og føler meg nesten litt bortskjemt, men på best mulig vis, sier Torbjørn.

Trommeslageren er stolt og fornøyd etter å ha mottatt Talentprisen 2021, og har klare tanker om hvordan han vil bruke prispengene på 50 000 kroner.

- Det føles stort å vinne, og jeg setter kanskje mer pris på selve prisen enn pengene, selv om pengene også er en bra boost. Det gir meg god mulighet til å dytte i gang noen prosjekter. Jeg har to pågående prosjekter nede i Kristiansand, og jeg vil bruke noen av prispengene til å finansiere plateinnspilling eller booking av konserter. Det står øverst på prioriteringslista.

Mange musikalske planer
Torbjørn er tydelig på at studiene er det som er viktigst akkurat nå, men at han gjerne blir med på prosjekter han har tro på.

- Jeg studerer i Kristiansand, og har en tanke om at det er én tid i livet for å jobbe og en for å studere. Nå studerer jeg, og bruker mye tid på å øve. Men når det er prosjekter jeg har tro på, så bruker jeg tid på det.

Juryens begrunnelse
Til tross for sin unge alder har prisvinneren allerede vært med på flere spennende prosjekter, noe som trekkes fram i juryens begrunnelse:

«Årets talentprisvinner begynte å spille på "sitt" instrument da han var 12 år, og siden den gang har han spilt, øvd, lyttet og lært. Han har vært elev ved kulturskolen i Lillehammer, og videre ved musikklinja på Gjøvik Videregående Skole, hvor han raskt sammen med medelever etablerte bandet Bakka Street-Boyz. Sammen skrev syvmannsbandet musikk som ble lagt merke til. Med et moderne og lekent image, rakk det unge jazz-pop bandet å spille på Fredvika-festivalen på Gjøvik, på Dølajazz to år på rad, i tillegg til en rekke konserter rundt om i Innlandet. Før videregående skole var fullført hadde de rukket å gi ut sitt debutalbum, spilt inn og produsert hos studioet Klokkereint i Gjøvik.

Talentprisvinner Jørgen Skaug

Talentprisvinner Torbjørn Kamfjord Eriksen mottar kr 50 000,- fra Eidsiva Bredbånd.
Foto: Jørgen Skaug

I løpet av et koronaamputert år på jazzlinja på Sund folkehøgskole, var årets talentprisvinner med på å skape forestillingen «Sundship», hvor de unge musikerne lot seg inspirere av blant annet frijazz, jazz-rock, psykedelia og 60-tallets space-age, og turnerte Norge med forestillingen. Nå studerer han ved universitet i Agder, hvor han tar en bachelor i utøvende rytmisk musikk, og vi er meget spent på hva mer vi vil få høre og oppleve av fremtidige musikkprosjekter.

Årets talentpris går til trommeslager Torbjørn Kamfjord Eriksen.»

Imponerende åpningskonsert
Torbjørn Kamfjord Eriksen mottok Talentprisen under åpningskonserten på Dølajazz. Han forteller om en fin konsertopplevelse med imponerende musikere.

- Åpningskonserten var kjempefin, og jeg er veldig imponert over jazzorkesteret. Jeg var med i orkesteret før, og synes de leverte veldig sterkt under årets konsert. Jeg er også stor fan av jazztrioen Damata. Helhetsmessig opplevde jeg konserten som veldig, veldig bra, avslutter Eriksen.

Flere nyheter