Nervepirrende juleturnering

Det ble en nervepirrende heat-finale i juleturnering Formel 1 Racing som ildsjelene i F1 E-sport Norge avholdt i samarbeid med Norges E-sportforbund og Eidsiva Bredbånd. 

Nervepirrende juleturnering

Turneringen startet torsdag 10. desember med kvalifiseringsløp fordelt på tre puljer. Dagen etter ble det kjørt «lucky loser»-finale, før hovedfinalen ble kjørt lørdag 12. desember. Finalene ble streamet live på den offisielle Twitch-kanalen til Norges E-sportforbund. 31 spillere var påmeldt juleturneringen, og 20 spillere kjempet om seieren i hovedfinalen.

- Det ble et utrolig spennende finaleheat, der MADESTGAMERBOSS og NRC Zyklon kjempet om førsteplassen. Mellom disse to og resten av deltakerne var det 30 sekunder, forteller administrator i Norges E-sportforbund, Johanna Cederström.

Samarbeider om satsingen på E-sport
Tidligere i år ble Eidsiva Bredbånd samarbeidspartner med Norges E-sportforbund. Forbundet ble nylig etablert på Lillehammer med hensikt om å samle e-sport-Norge og fremme de positive aspektene med e-sport og gaming.
- Vi ønsker å ta vare på e-sport-utøverne og komme stigmatiseringen av de som driver med dataspill til livs. De er en ressurs samfunnet har behov for, forteller generalsekretær i Norges E-sportforbund, Jack Holand. Som stolt samarbeidspartner var det naturlig for Eidsiva Bredbånd å bidra til juleturneringen i Formel 1 Racing, og sørge for en skikkelig hovedpremie.

- Xbox Series X er vanskelig å få tak i. Men takket være våre gode samarbeidspartnere Altibox og Microsoft lyktes vi, forteller salgs- og markedsdirektør i Eidsiva Bredbånd, Margareta Willman.

Viktige ildsjeler i F1 E-sport Norge
Til tross for at juleturneringen i F1 2020 ble gjennomført med Norges E-sportforbund som samarbeidspartner og Eidsiva Bredbånd som sponsor, var det F1 E-sport Norge som sto som arrangør av turneringen. Dette er Norges første offisielle e-sportliga innen motorsport, og består av dedikerte ildsjeler og spillere i alderen 15 til 60 år.

- Gjengen i F1 E-sport Norge er fantastiske ildsjeler som legger ned mye innsats for å skape arrangementer som juleturneringen. Det er planlagt en liga i februar, og det kommer flere turneringer i tiden framover, forteller Johanna.

To heldige vinnere av Xbox Series XStreaming fra Eidsiva Bredbånd
I tillegg til at vinneren av hovedfinalen MADESTGAMERBOSS stakk av med en helt ny Xbox Series X, ble også samme spillkonsoll delt ut til en tilfeldig spiller som deltok i turneringen. Trekningen, som ble streamet live på Facebook, foregikk i Eidsiva Bredbånds lokaler på Lillehammer tirsdag 15. desember. Vinneren ble NRC Arctic, som også kom på tredjeplass i hovedfinalen. Gratulerer!

Se opptaket LIVE streamingen under.

Trekning av Xbox Series X

Flere nyheter