Kundeserviceprisen 2021

29. april 2021 ble vinnerne av Kundeserviceprisen 2021 kåret. Eidsiva Bredbånd er stolte av en respektabel tredjeplass i kategorien “bredbånd”. 

Hva er Kundeserviceprisen?

I 2006 valgte Forbrukerinspektørene på NRK å sette søkelyset på det som ikke fungerer da de kåret årets dårligste kundesenter. Men ros er minst like viktig som konstruktiv kritikk når man skal skape et velfungerende kundesenter der kunder føler seg godt ivaretatt, samtidig som man også har et bra kollegialt miljø. SeeYou, i samarbeid med Confex, ønsket derfor å endre dette fokuset og etablerte Kundeserviceprisen. 

Logo KundeserviceprisenDenne prisen tar utgangspunkt i hvordan kundene opplever kundeservice hos de respektive bedriftene. Det brukes såkalte «Mystery Shoppers» som kontakter de respektive kundesentrene, og scorer opplevelsen utfra forhåndsdefinerte kriterier. 

Resultatene setter et godt bilde på hva som fungerer bra og hva bedriftene kan bli enda bedre på. På bakgrunn av dette kårer Kundeserviceprisen hvert år den bedriften, i forskjellige klasser og bransjer, som er Best i test når det gjelder kundeservice.

Hva betyr plasseringen for oss?

Årets tredjeplass er to plasser opp fra fjorårets kåring, og vi er glade for å se at kundetilfredsheten går riktig vei. For oss som bedrift, og kanskje spesielt for de som jobber på kundesenteret, er det oppmuntrende å se at innsatsen vi legger ned gir uttelling. 

Bilde av Bjørn Rognlien

"Vi har alle behov for tjenesteleveranser og det kan oppstå behov for bistand fra de som leverer disse tjenestene. Da er det viktig at leverandøren raskt forstår din problemstilling og hva du trenger hjelp til. Ikke minst er det viktig at leverandørens kundeservice på en hyggelig og effektiv måte bidrar til å løse problemet, slik at du igjen kan fokusere på det som er viktig for deg; dine arbeidsoppgaver og daglige gjøremål.

Kundeserviceprisen tester oss på nettopp dette, og det er svært hyggelig å bli anerkjent for den jobben vi gjør. Plasseringen bidrar også til ytterligere motivasjon i et løpende forbedringsarbeid!

Jeg er både imponert og stolt over jobben som våre ansatte i Kundesenteret gjør" sier Bjørn Rognlien, direktør for driftsavdelingen i Eidsiva Bredbånd.

Mystery Shoppernes vurderinger avgjør resultatet

Resultatet i forbindelse med Kundeserviceprisen baserer seg på opplevelsen såkalte Mystery Shoppers har ved kontakt med forskjellige kundesentre. De får på forhånd tildelt en oppgave, der de f.eks. skal bli ny kunde. De tar kontakt via alle tilgjengelige kanaler kundesenteret har. Hvert enkelt møte blir deretter vurdert utfra 40 forhåndsdefinerte prestasjoner.

Resultatene sammenstilles og man ender opp med en prosentscore for kundetilfredshet. Vi endte på 78,8 % for total kundetilfredshet og 86,3 % for tilfredshet med kundebehandler.

Dette gir oss en tredjeplass i kåringen, bak ICE Bredbånd på andreplass og Sognenett helt øverst på pallen.
Vi gratulerer Sognenett med seieren, gir oss selv en high five for god plassering, og retter blikket videre mot toppen!

Flere nyheter