Fiberagenten på Vinstra - Øystein Moldal

Øystein Moldal er fiberagenten som vervet 64 andre til fiberutbygginga i Toksefeltet på Vinstra. 

Han har snakket med naboer, brukt Facebooksida til Toksegrenda Vel og hjemmelagde plakater og flyere for å få nabolaget med. Motivasjonen var enkel – det gamle kobbernettet leverte ikke varene for moderne nettbruk.

Bilde av Øystein Moldal«Jeg flyttet fra lenger nede på Vinstra, og opplevde at hastigheten jeg fikk hjemme sank dramatisk. Den lå også langt under det den tidligere leverandøren min lovte,» sier Moldal. Dermed tok han kontakt med Eidsiva Bredbånd og satte i gang med å mobilisere naboene så det skulle bli bygd ut fiber i Toksefeltet. Stor interesse er ett kriterium som kan framskynde en fiberutbygging, og gjennom Moldals iherdige innsats ble det fibernett i Toksefeltet. Det stod ferdig i 2017, til stor glede for alle som bor der.

«Det ble en helt ny hverdag,» sier Moldal. Han har nå fornøyde naboer med godt nett og en framtidsrettet bredbåndsløsning med all kapasiteten en kan ønske seg. Selve utbyggingen stod også til godkjent og vel så det.

«Jeg må virkelig skryte av utbyggerne,» sier Moldal. «De ryddet veldig godt opp etter seg og gjorde det fint der de hadde gravd!»

Som takk for innsatsen får Øystein Moldal ett helt år med fiberbredbånd på 1 Gbps fra oss.Kåringer skjer ca. 2 ganger i året og man må ha vervet minst 10 husstander. Feltet må være ferdig utbygd for å kunne utrope en vinner.

 

Flere nyheter