Endringer i kanalrekkefølge

I januar 2020 gjennomføres flere endringer i TV-tjenestene fra Altibox. 7. januar vil det bli endringer i kanalrekkefølgen som følge av en ny avtale mellom Altibox og TV2. Samtidig justeres poengverdien for noen av de valgfrie kanalene.

Endringer i distriktssendingene til NRK

Som følge av regionreformen endret NRK sine distriktkanaler fra 2. januar. NRK1 Østlandssendingen ble erstattet av NRK1 Oslo og Viken. NRK1 Østafjells endret navn til NRK1 Vestfold og Telemark. NRK Østnytt endret navn til NRK1 Innlandet.

TV2 Humor legges ned

Øvrige endringer i januar er at TV2 har lagt ned kanalen TV2 Humor, og NRK har foretatt endringer i sine distriktskanaler som følge av regionreformen.

Ny kanalrekkefølge

Altibox har ikke gjort endringer på kanallisten på flere år. I mellomtiden har mye nytt innhold kommet til, og sammen med krav fra TV-kanalene betyr dette at Altibox må gjøre endringer i kanalrekkefølgen.

Kunder som ønsker å bytte tilbake til kanalrekkefølgen de hadde før 7. januar, kan endre dette selv under innstillinger på dekoderen fra Altibox. Kunder som allerede har laget sin egen kanalrekkefølge vil ikke oppleve noen endringer, og beholder den sorteringen de selv har lagt inn.

Ny kanalrekkefølge fra 1. januar 2019 (PDF) 

 

Slik endrer du rekkefølgen på dekoderen

Altibox-knappen på fjernkontrollen tar deg til hovedmenyen. Bruk piltastene på sølvhjulet under til å navigere i meny-linjen, til du kommer til 'innstillinger'. Klikk så 'OK'. Velg menyvalg 'kanaler', og videre 'sorter tv-kanaler'. Altså:

Hovedmeny > Innstillinger > Kanaler > Sorter tv-kanaler.

Klikk 'OK' når du står på en kanal du vil flytte på. Bruk piltastene på sølvhjulet for å flytte kanalen til ønsket plassering. Klikk 'OK' igjen når du har funnet riktig plass. Den nye kanalsorteringen lagres da automatisk.

Endringer i poengverdi for valgfrie kanaler

Valgfrie TV-kanaler fra Altibox kan bestilles som et tillegg til ordinær TV-pakke for et visst antall poeng. Som følge av utviklingen i innholdsmarkedet justerer Altibox poengverdiene for enkelte av sine kanaler.

Kunder vil beholde tilgangen til alle sine kanaler som er bestilt før den 7. januar, uavhengig av poengsaldo. Skulle du ønske mer innhold eller gjøre endringer i de valgfrie kanalene, vil poengsaldoen din avgjøre hvor mye du kan velge. Du kan få oversikt over dine poeng på Min Side.

Kanaler som har endringer i poengsaldo:

Kanal:

Tidligere poeng:

Poeng fra 7. januar

TV4

1

2

SVT1

1

2

SVT2

1

2

Travel Channel

1

3

Nat Geo Wild HD

1

2

History Channel

1

2

History Channel 2

1

2

TV 2 DK

1

2

DR1

1

2

DR2

1

2

Flight Sports

1

3

Nautical Channel

1

3

Extreme

1

2

 

De nye poengverdiene er satt etter en individuell vurdering av kanalenes attraktivitet og kostnad. Har du flere spørsmål om endringene kan du kontakte Kundeservice